Oudercommissie

Even voorstellen

Het Paleis kent momenteel twee oudercommissies, namelijk op de Haghoek (hoofdlocatie) en op BSO de Mare.

 

Wie zijn de leden van de oudercommissie op de Haghoek

Berndien Sturing (voorzitster)

Ik ben moeder van Sion (2014) en Joas (2016) en getrouwd met Rick. Sion zal binnenkort alleen nog gebruik maken van de buitenschoolse opvang, Joas gaat momenteel alleen naar de kinderopvang. Ik werk bij een grote scholengemeenschap als projectleider en mijn man werkt als begeleider in de zorg.

Ik ben lid geworden van de oudercommissie om wat nauwer betrokken te zijn bij de plek waar mijn kinderen tijd doorbrengen en belangrijke ontwikkelingen doormaken. Door mijn lidmaatschap heb ik meer inkijk in de gebeurtenissen en keuzes die gemaakt worden bij het Paleis en kan ik hier eventueel invloed op hebben of een bijdrage aan leveren.

 

Marjolein Wolters

Mijn naam is Marjolein Wolters en ik ben moeder van Joris (10 jaar) en Sanne (6 jaar) en getrouwd met Guus. Ik werk als intern begeleider op basisschool ‘de Zegge’ in Almelo. Mijn man werkt voor zichzelf en heeft diverse webshops met o.a. kinderspeelgoed.

Onze kinderen (en wij) maken al heel lang dankbaar gebruik van het Paleis. Ze zijn begonnen bij de kinderopvang en maken nu allebei gebruik van de BSO.
Toen de mogelijkheid er kwam heb ik me aangemeld als lid van de oudercommissie. Ik wil graag meedenken en meepraten in en rondom het Paleis.

Mijn ervaring in het onderwijs, en mijn creativiteit zijn een goede aanvulling op de enthousiaste groep mensen die in de oudercommissie zitten!

 

Patrick Tempelman

Mijn naam is Patrick Tempelman, vader van Emma (2014) en Maurits (2016) en woon samen met mijn liefste Serina. Emma gaat inmiddels naar school, maar deels BSO, maar Maurits geniet 4 maal per week van het Paleis. Serina is Wijkverpleegkundige in de regio Borne en ik werk als HR- en Operationeel manager bij de BEST Groep, verdeeld over de vestigingen Hengelo, Meppel en Assen.

Ik ben lid geworden van de oudercommissie om een beeld te krijgen en (hopelijk) een positieve bijdrage te kunnen leveren, zoals Berndien het ook al mooi omschrijft, op de plek waar mijn kinderen veel tijd doorbrengen en belangrijke ontwikkelingen doormaken.

Ik hoop velen van u in de komende jaren te zien en te spreken, ik sta er in ieder geval open voor!

 

Sandra Eitens

 

Heidi Bos

Ik geloof dat ieder kind telt

Op deze foto ben ik mama van onze sponsorkinderen in Afrika en Brazilië. Door het reizen en ontmoetingen met kinderen ben ik gaan inzien dat ieder kind recht heeft op heel veel liefde en geborgenheid. Onze zoon Joseph is nu ruim een jaar bij het Paleis, en het is heel fijn om het te zien ontwikkelen. Als lid van het OC hoop ik invloed te kunnen uitoefenen op de ontwikkeling, beleid en kwaliteit van het Paleis.

Ik sta altijd open voor een gesprek, leuk om jullie eens te ontmoeten.

 

Sharon Thijssen-Witte

Mijn naam is Sharon Thijssen-Witte, 34 jaar, geboren in Meppel en getogen in Hoogeveen. Voor de liefde ben ik naar Almelo verhuisd, getrouwd met Erwin en sinds 2015 moeder van Liv. Ik ben 11 jaar werkzaam geweest als verzuim-/re-integratiemedewerker in Hoogeveen maar ben sinds kort op zoek naar een parttime baan dichter bij huis. Daarnaast ben ik begonnen met de opleiding tot voedingsconsulent en ik sport graag. Liv ging altijd 2 dagen naar KDV maar dit wordt binnenkort 1 middag in combinatie met 2 ochtenden peuterspeelzaal. Omdat ik nu meer tijd heb lijkt het me leuk om meer mee te krijgen van het reilen en zeilen binnen Het Paleis en waar mogelijk mee te denken om de kwaliteit te blijven waarborgen.


Wie zijn de leden van de oudercommissie op de Mare

 

Christel Kuipers (voorzitster)

Ik ben moeder van Melis (2011) en Ceysen (2009) en getrouwd met Veysel Karakoç. Zowel Melis als Ceysen gaan naar basisschool De Mare en bezoeken 2 dagen in de week BSO De Mare. Naast het moeder zijn ben ik werkzaam als Arbeidsrechtjurist. Ik vind het belangrijk zeker te weten dat mijn kinderen op een goede en veilige plek worden opgevangen zodat ik mij kan focussen op mijn werk. Hier draag ik dan graag een steentje aan bij door lid te zijn van de oudercommissie.

 

Herald Hagedoorn

 

Tessa Vitadamo (van Tichelhoven)

 

Wat is het belang van de oudercommissie?

De oudercommissie bestaat uit ouders van de kinderopvang, buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal. Zij vertegenwoordigen alle ouders van de kinderen die op de betreffende locatie worden opgevangen.

Via de oudercommissie kunnen ouders meedenken en invloed uitoefenen op de ontwikkeling van het beleid en daarmee de kwaliteit van de kinderopvang, buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal. De oudercommissie geeft advies over onderwerpen als het pedagogisch beleid, voeding, ziekte, veiligheid en hygiëne. Als oudercommissie behartigen we de belangen van kinderen en ouders. Bij de opvang van kinderen draait het immers niet alleen om het kind, maar ook om de wensen van de ouders met betrekking tot hun kinderen.

 

Wat doet de oudercommissie?

Dankzij het medezeggenschapsrecht (adviesrechten) van de oudercommissie heeft de oudercommissie inspraak en dus invloed op diverse aspecten van de opvang en kan gevraagd en ongevraagd adviseren over:

  • de uitvoering van het kwaliteitsbeleid, in het bijzonder het pedagogisch beleid (m.b.t. de kwaliteit van het personeel, de groepsbezetting en het pedagogisch beleid)
  • het algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid
  • de openingstijden
  • het beleid rondom voorschoolse educatie
  • vaststelling en wijziging van de klachtenregeling
  • wijzigingen van de prijs van de kinderopvang

Deze adviesrechten zijn in de Wet kinderopvang opgenomen.

Het doel van een oudercommissie is om in samenwerking met het Paleis de kwaliteit van de opvang te handhaven en verbeteren.

 

Vragen of deelnemen aan de oudercommissie?

Heb je een vraag of opmerking? Of zou je graag een onderwerp of vraag op de agenda van de oudercommissie willen plaatsen, stuur de oudercommissie dan een mail.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de oudercommissie? Stuur dan een mail naar oudercommissie@kovhetpaleis.nl

 

Cursus EHBO aan baby’s en kinderen

Weet jij wat je kan doen als je kind iets overkomt? Wat je kan doen als je kind een koortsstuip heeft, erg benauwd is, een bot breekt, dreigt te stikken of uit een fles onder het aanrecht heeft gedronken?

Voor belangstellenden organiseert de oudercommissie, bij voldoende aanmeldingen, jaarlijks een gecertificeerde cursus EHBO bij Baby’s en kinderen.

Je zal leren omgaan met de meest voorkomende kinderziektes en -ongevallen zoals vergiftigingsverschijnselen, een bloedneus, brandwonden, uitdroging, een snijwond of splinter, hersenschudding, botbreuken en andere grote en kleine ziektes en ongevallen. Daarnaast oefen je zelf reanimatie, verbanden aanleggen, wat te doen bij verstikking of verslikken, en hoe om te gaan met een bewusteloos kind of baby.

Interesse? Stuur een mail naar oudercommissie@kovhetpaleis.nl

Kom eens kijken!

Nieuwsgierig naar 1 van de locaties, onze visie, passie en beleid? Maak vrijblijvend een afspraak voor rondleiding en wij vertellen u graag meer over ons kinderdagverblijf.